PROJEDE 2. GÜN: DİJİTAL OYUNLA TANIŞMA



Bugün 08 Eylül 2018 Cumartesi... Projenin ikinci günü.

Oda arkadaşım gelmiş ve yerleşmiş bile hiç haberim yok. Saat 7'ye kurduğum alarm çalınca gönülsüzce uyandım ve nerede olduğumu anlamaya çalıştım bir süre :) Aaa, Nihan gelecekti geldi mi acaba, çıt çıkmıyor derken Nihan'da uyanmış ve uzun zaman sonra yollarımız kesişti enteresan bir şekilde.

Sabah mahmurluğu ile selamlaşmalar ve sarılmalar eşliğinde sohbet ettik biraz ve kahvaltıya indik daha sonra görev bilinci ile...

Konuşacak konu çok ama saat 9'a da yaklaşıyor. Dün olduğu gibi yürüyerek değil de otobüsle gitmeyi kararlaştırdık bu sefer kampüse. Ancak otobüs gelmeyince şansımıza, sohbet ede ede, hatta yolda karşılaştığımız ve otobüs güzergahını sorduğumuz bir beyefendiyi de sohbete dahil ederek Kampüse vardık.

İlk günün enerjisi yüksek olduğundan, ikinci gün de hevesle başladık eğitime. Nihan'da kendi merakı ve benim anlattıklarımdan dolayı oldukça heyecanlıydı sanırım.

Bugün oyun kavramının başına bir de dijital eklendi. Zurnanın zırt dediği yere geliyoruz sanki yavaş yavaş... :)

Sabah Atiye Hoca'nın sunumu ile güne başladık. Bize verilen çeşitli oyuncakları deneyimledik. Bizim payımıza da yap-boz düşmüştü . Aşina olduğumuz ve sevdiğimiz bir oyuncak olunca hepimizin yüzü güldü hatta Hilal keşke 5000 parçalı olsaydı dedi ilgisini belli eder şekilde. Yap-bozun yönünün neresi olacağı, nasıl oynanacağı gibi stratejileri hatırlama gibi süreçleri paylaştık. herkes fikrini ortaya koydu ve kısa süre içinde etkinliğe yön vererek ve eş güdüm içinde yap-bozu tamamladık. Oyunu daha sonra tablet üzerinde oynadığımızda bize çok da keyif vermediği hepimizin ortak fikri oldu. Sadece yapmış olmak için yaptık. Düzey bizim çok altımızda isi çünkü altı parçalı yap-bozlar vardı ve bu bize haz vermedi. Sayı olarak çok fazla yap-boz seçeneği olmasına rağmen düzey olarak bizim seviyemizde olmayışı bu durumun ortaya çıkmasındaki en büyük etken oldu. Dolayısıyla,  yaşa göre içerik ve düzey oluşturmanın dijital oyunlardaki önemini deneyimlemiş olduk.

Sonraki etkinlikte ScratchJr programının tanıtılmasına geçildi. Program tanıtımının ardından kendi uygulamalarımızı gerçekleştirdik ve böylece dijital dünyaya biraz daha adım atarak ısınmış olduk.

Hala dijital dünyaya karşı temkinliyiz! :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar